Produkty řady R
Produkty řady R

Robustní čerpadlo na kejdu pro zemědělství
Produkty řady R

  • Zachovejte jednoduchost: Všechny potřebné funkce za málo peněz
  • Ideální pro příležitostné a zároveň spolehlivé použití
  • Samonasávací a odolné vůči cizím materiálům
  • Hladký chod díky promyšlené konstrukci rotačních pístů
  • Axiální ochranné desky pro maximální ochranu komory čerpadla

Kontakt

Princip čerpadla s rotačními písty
Jak fungují čerpadla s rotačními písty od společnosti Vogelsang

Čerpadlo s rotačními písty je objemové čerpadlo. Princip čerpání je založen na dvou protiběžných čerpacích prvcích, tzv. rotačních pístech. Ty jsou namontovány na dvou synchronizovaných hřídelích. Rotační pohyb pístů zvětšuje objem čerpací komory na sací straně. Tím vzniká podtlak, který nasává médium do čerpadla s rotačními písty. Při pokračujícím rotačním pohybu se pak médium uzavírá v dutinách mezi rotačními písty a tělesem čerpadla a na výtlačné straně je vypouštěno čerpacími komorami, které se opět zmenšují. Čerpadlo s rotačními písty dopravuje médium přímo. Díky své zrcadlově symetrické konstrukci jsou čerpadla s rotačními písty nezávislá na směru otáčení a mohou čerpat v obou směrech bez omezení. Rotační písty HiFlo vyvinuté v 90. letech pracují bez pulzace, což zajišťuje nízké vibrace a mimořádně šetrné čerpání.

Odolné čerpadlo na kejdu pro jednoduchá použití
Čerpadla s rotačními písty řady R pro zemědělce

U čerpadel řady R nabízí společnost Vogelsang odolnou a přitom výkonnou čerpací techniku pro jednoduché použití při nakládání s kejdou. Tato čerpadla s rotačními písty mají dvojité ložisko, velkoryse dimenzovaný průměr hřídele a základní výběr velikostí rotačních pístů a materiálů. Vyvážené uspořádání rotačních pístů zajišťuje, že čerpadlo běží při nízké pulzaci. Čerpadla s rotačními písty řady R se osvědčila zejména jako klasická čerpadla na kejdu. Varianta čerpadel Vogelsang řady R pro spolehlivé použití je nejen vysoce odolná proti chodu na sucho, ale umožňuje také nasávání i z hlubokých jímek. Reverzibilní směr proudění snižuje množství trubek na cisterně a čerpadlo s rotačními písty lze použít jak na cisterně, tak jako mobilní jednotku na základně. Díky tomu lze toto čerpadlo na kejdu flexibilně používat na celé farmě. Díky těmto základním vlastnostem je čerpadlo s rotačními písty řady R ideálním čerpadlem na kejdu pro použití v zemědělství.


Vlastnosti produktů řady R

S naším rozsáhlým výběrem geometrií a materiálů rotačních pístů nalezneme pro vaše médium ten správný rotační píst s dlouhou životností, např. NBR, bílý NBR, EPDM-SL, EPDM-AL, bílý EPDM, CSM, FKM, PU, nerezová ocel nebo nitridovaná ocel. Rotační písty lze vyrábět v rovné dvoulopatkové geometrii nebo jako 3lopatkové, 4lopatkové nebo 6lopatkové bezpulzní rotační písty HiFlo.

Doplňkové informace:
Vedle standardního modelu ze šedé litiny odolné proti oděru jsou skladem také verze z nerezové oceli. Další možnosti přizpůsobení zahrnují tepelné zpracování a oděruvzdorné povlaky na ochranné desky a součásti skříně.
Axiální ochranné desky jsou vyrobeny ze speciální oceli s vysokou odolností proti opotřebení, a prodlužují tak intervaly údržby. Poskytují ochranu celé komory čerpadla, a tím nejen zjednodušují údržbu, ale také minimalizují prostoje. Zároveň dochází k minimalizaci nákladů.

Doplňkové informace:

Volitelné prvky produktů řady R

InjectionSystem pro čerpadla s rotačními písty od společnosti Vogelsang
InjectionSystem výrazně zlepšuje odolnost čerpadla vůči cizím materiálům. Zvyšuje účinnost a zlepšuje sací výkon díky optimalizované objemové účinnosti. Díky systému InjectionSystem se prodlužuje životnost čerpadla. Provozní zkoušky prokázaly až 2,5krát delší doby.

Doplňkové informace:

Modely čerpadel na kejdu řady R

  • Čerpadlo pro příležitostné použití[br]R116
  • Flexibilní čerpadlo pro zemědělské provozy[br]R136

Čerpadlo na kejdu pro příležitostné použití
Čerpadlo s rotačními písty R116

Čerpadlo řady R116 z kategorie produktů R nabízí robustní čerpadlo s rotačními písty pro příležitostné použití v zemědělství. S výkonem až 4 500 l/min a tlakem až 5 barů je toto čerpadlo ideálním řešením pro příležitostné přečerpávání kejdy.  Jeho použití je flexibilní – ať už jako čerpadlo na kejdu na farmě, jako plnící a vypouštěcí čerpadlo pro cisterny nebo jako mobilní čerpadlo.

Flexibilní čerpadlo na kejdu pro zemědělské provozy
Čerpadlo s rotačními písty R136

Řada R136 nabízí odolnou čerpací techniku s výkonem až 5 000 l/min a tlakem až 5 barů. To umožňuje flexibilní použití této řady. Robustní konstrukce a její vlastnosti, jako jsou různé varianty rotačních pístů a materiálů nebo různé typy axiálních ochranných desek, činí z této řady ideální řešení pro zemědělské provozy.


Kontaktujte nás pro další informace